Algemeen:

Startpagina

Gastenboek

Disclaimer

is het jaar van ons eerste chalet en de start van de bouw van ons nieuwe sanitair.

Het chalet wordt gebouwd in samenwerking met, meestal onderleiding van, de voormalig campingeigenaren Kor en Thea. In april wordt begonnen met de basis, grondwerk, graafwerk voor de septic tank en aansluiting op het zg. uitvloeiveld.
Er wordt veel hout gehaald, heel veel. De leidingen worden gelegd, betonvloer gestort en daarna begin het maken van framewerk, verbinden van framewerk buitenwanden, dak en isolatiemateriaal en de pannen. De elektra en de voorbereidingen voor de badkamer heeft Wim dan al gedaan en dan is het binnen na het plaatsen van de kozijnen het afwerken en het leggen van de vloer.
In vijf weken tijd was deze klus geklaard en kon Kor weer naar huis.
Hierna is Wim nog bezig geweest met afmonteren elektra, techniekruimte en badkamer. Ook de keuken werd geïnstalleerd.
En uiteindelijk kon Tineke aan het lakwerk beginnen, zowel de wanden als de vloeren. Hierna de finishing touch de inrichting en aankleding.
Half juni was dit gereed en werd de laatste hand aan de buitenboel gelegd, lakken, horren voor de ramen en grint, weer veel anti-worteldoek en grint.
Na enige dagen "proefwonen" en de laatste aanpassingen was ons nieuwe chalet gereed voor de verhuur, de eerste gasten arriveerden 2 weken later.


Het seizoen verliep leuk en gezellig. Het aantal gasten steeg en aan de BBQ's en gezamenlijke koffie ochtenden (met vers gebakken taarten door Tineke) werd goed deelgenomen.
Tijdens een van de BBQ's werd door een van onze gasten de gitaar gepakt en werden diverse nummers gezamenlijk gezongen, wat resulteerde in een heel gezellige avond!


Het is einde seizoen, eind september, als we een begin maken met ons nieuwe sanitairgebouw.
De voorbereidende graafwerkzaamheden worden gedaan door onze "huisgraver" Gilbert, die vanaf het begin het graafwerk doet en de aansluitingen van ons "rioleringssysteem". De vijgenboom moet definitief het veld ruimen en de gleuven voor de fundering worden gegraven.

Hierna kunnen wij aan de slag met de fundering, de wapening en het draaien en vullen met beton. Kennis hiervan hadden we niet, maar met veel praten met locale ambachtslieden en leveranciers kom je een heel eind. In ruim 5 weken tijd stampen wij getweeën van fundering tot ruim 2 meter hoog de basis van het sanitair uit de grond.

Domaine Le Portrait 2013