Algemeen:

Startpagina

Gastenboek

Disclaimer

De toenmalige eigenaar van de boerderij was een Engelse dame die paarden hield met een pension, paardenstallen, training in de paardenbak, etc.
Het heeft lang geduurd voor zij ons uiteindelijke bod heeft geaccepteerd, maar eind november 2007 hebben wij de koopovereenkomst getekend en werden wij eigenaar van het aanstaande Domaine Le Portrait.

Tot ongeveer 1990 was op Le Portrait een boerderij gevestigd, die vol in bedrijf is geweest. Met een boomgaard en vele vruchtbomen en een notenboomgaard, zo'n 18 verspreid over het hele terrein. De oude muur, nog zichtbaar vanuit het huidige zwembad, deed dienst als achterwand voor een hangaar waar alle machinerieën stonden.
Paardenstallen, koeienstallen, een stal voor kleinvee en enkele varkensstallen.
Na het overlijden van de eigenaar boer heeft het jaren leeg gestaan, met allerlei gedoe over verkoop en erfenis, zoals wel vaker aan de orde is in Frankrijk.

Toen wij het kochten zag het er zo uit (klik op een van de foto's voor de weergave van vergrote fotoserie):


Voordat wij het dus kochten hebben er 4 jaar vele paarden over het terrein gelopen. Het gehele terrein was omheind met schrikdraad en de paarden konden overal naar toe. Dat vonden we dan ook terug in de staat van de begroeiing over het hele terrein. Veel was kaal gevreten, diverse dode notenbomen, enzovoort.

Na de koop in eind november 2007 hebben wij een ruime week geïnvesteerd in het opknappen van de slaap- en woonruimtes.

Hoe wij deze boerderij en dan met name het terrein hebben omgebouwd tot "Domaine Le Portrait" ziet u op de volgende pagina’s.

Domaine Le Portrait 2013